تصادف جرحی
ابتدا قبل از پرداختن به مسائل حقوقی و قانونی در تصادف جرحی ، در رابطه با تصادف جرحی توضیح کوتاهی خواهیم داد تا بیشتر با این موضوع اشنا شوید.
تصادف جرحی به هرگونه تصادفی گفته می شود که در ان و به واسطه ی ان تصادف ، فرد یا افرادی دچار اسیب و مصدومیت و جراحت شوند. به همین علت تصادف جرحی از واژه ی جراحت گرفته شده است. در این گونه تصادفات هر فرد که مصدوم شده باشد. چه راننده ی مقصر و یا سرنشینان خودروی مقصر و یا فرد بی تقصیر باشد. باید طبق شرایط و قوانین مشخص از بیمه درخواست دیه شود.
در نظر داشته باشید که بعد از تصادف به هیچ عنوان مصدومان را جا به جا نکنید. زیرا خطر قطع نخاع و یا پاره شدن ریه وجود دارد. به همین علت با حفظ خونسردی با اورژانس تماس بگیرید البته در مواردی که خطر انفجار خودرو و یا اتش سوزی وجود دارد. می توانید با احتیاط کامل مصدوم را جا به جا کنید.
نکات مهم تصادفات جرحی
برای انجام مراحل قانونی تصادفات جرحی باید نکاتی را در نظر داشته باشید. و اقدامات خود را بر اساس آنها انجام دهید. ابتدا با اورژانس تماس گرفته و در خواست کمک کنید زیرا قبل از هر کاری جان مصدومین در خطر است دقت کنید. که حتی برای جراحت های کوچک نیز با اورژانس تماس بگیرید زیرا برخی مسائل بعدا خود را بروز می دهند. بعد از تماس با اورژانس با ۱۱۰ تماس بگیرید و علاوه بر گزارش تصادف لطفا ذکر کنید. که تصادف جرحی است تا علاوه بر ماموران راهنمایی و رانندگی، ماموران نیروی انتظامی نیز به محل حادثه بیایند و تشریفات و مراحل قانونی را انجام دهند.
دقت کنید که محل حادثه نباید دست خورده باشد و تا جای ممکن سعی کنید صحنه ی تصادف دست نخورده و در همان حالت باقی بماند.
اقای وکیل آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و کیفری ، برای دریافت مشاوره و رزرو نوبت با ما در ارتباط باشید
برای تشکیل پرونده تصادف جرحی چه باید کرد؟
برای تشکیل پرونده در کلانتری می توانید اقدام کنید. و بعد طرفین تصادف و یا یکی ان ها ، یا فردی به نماینده ی مصدومان به دادسرا مراجعه کرده. و پس از تشکیل پرونده باید مدارک و نامه پزشکی قانونی و بیمه نامه، کوپن بیمه مقصر که باید ضمیمه ی پرونده باشد را به دادگاه ارائه دهید. پس از استعلام اصالت بیمه نامه به دستور قاضی پرونده ، بیمه نامه مقصر به عنوان ضمانت و سند پذیرفته و یا در صورت لزوم قاضی اقدام به صدور حکم متناسب می کند.
سپس پرونده به کارشناس ارجاع و پس از انجام تحقیقات محلی و شنیدن شهادت شهود. و اخذ نظر قطعی کارشناس در خصوص نحوه وقوع تصادف، پس از پایان دوره طول درمان و اعلام نظر نهایی پزشکی قانونی، پرونده تکمیل و قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده به دادگاه کیفری ارسال می گردد. دادگاه پس از برگزاری جلسه نسبت به صدور رای اقدام می نماید. و مقصر به پرداخت دیه، پس از قطعی شدن رای و حکم دادگاه ، جهت اجرای حکم به اجرای احکام مربوطه ارسال می شود. و اجرای احکام نیز اقدامات لازم را تحت نظر قاضی اجرای احکام در خصوص ابلاغ به مقصر و ارسال نامه به بیمه جهت پرداخت دیه و وصول دیه از مقصر انجام می دهد. تصادفات جرحی می تواند مجازات حبس را نیز همراه خود داشته باشد.
برای دریافت مشاوره و دریافت توضیحات بیشتر شما میتوانید از طریق پادکست های حقوقی راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
مجازات حبس تصادفات جرحی
مجازات حبس تصادفات جرحی طبق قانون بستگی به میزان صدمه یه وارد شده به فرد بی گناه می باشد. که عبارتند از:
- اگر بر اثر بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا عدم رعـایت قوانین و یا عدم مهـارت راننده وسایل نقلیه ، موجب صدمه بدنی شود. مرتـکب به حبس از یـک تا پنج ماه و پرداخت دیه در صورت مطالبه از سوی مصدوم ، محکوم میشود.
- اگر بر اثر بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا عدم رعـایت قوانین و یا عدم مهـارت راننده وسایل نقلیه باعث مرض جسمی یا دماغی که غیرقابل علاج باشد. و یا از بین رفتن یکی از حواس یا از کار افتادن عضوی از بدن که یکی از وظایف ضروری زندگی انسان را انجام میدهد. یا تغییر شکل دایمی عضو یا صورت شخص یا سقط جنین شود. مرتکب به حبس از دو ماه تا یک سال و پرداخت دیه در محکوم میشود.
- اگر بر اثر بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا عدم رعـایت قوانین و یا عدم مهـارت راننده وسایل نقلیه صدمه بدنی شود. که باعث نقصان یا ضعف دایم یکی از منافع یا یکی از اعضای بدن شود. و یا باعث از بین رفتن قسمتی از عضو مصدوم گردد، بدون آن که عضو از کار بیفتد یا باعث وضع حمل زن قبل از موعد طبیعی شود. مرتکب به حبس از دو ماه تا شش ماه و پرداخت دیه محکوم می شود.
دیگر نکات مهم
نکته ای دیگر که قابل به ذکر است و از اهمیت برخوردار است. این است که ممکن است در صورت بروز تصادف جرحی ، طرفین تصادف بخواهند بدون حضور در دادسرا و با توافق ما بین خود ، مشکل را حل کنند. و مقصر بخواهد دیه را پرداخت کند. که در این صورت با توجه به تبصره ماده ۱۶ قانون اصلاح قانون بیمه اجباری، فرد دارای بیمه میتواند بدون نیاز به رای مراجع قضایی، با توافق راننده مقصر و ورثه متوفی و یا فرد صدمه دیده مبلغ دیه را پرداخت کند. برای مطالبه خسارت از بیمه، احتیاجی به رای قطعی دادگاه نیست. در قانون جدید مبلغ دیه افراد بدون توجه به جنسیت تعیین میشود. یعنی مقدار دیه ی زن و مرد با هم برابر و مساوی می باشد. پس مابه التفاوت دیه، توسط صندوق تامین خسارات بدنی پرداخت میشود.
نکته ی حائز اهمیت دیگر این است که اگر راننده ی مقصر ، بر اثر مستی ، نداشتن گواهینامه، نداشتن بیمه دچار تصادف جرحی شود. روند پرونده به صورت کلی تغییر می کند و شرایط بسیار سخت تر می شود.
اگر راننده مقصر از صحنه ی تصادف فرار کند و کمکی به مصدوم نکند جرم انجام داده و مجرم است. بر اساس قانون، قاضی حق تخفیف دادن در خصوص مجازات حبس راننده مقصر را ندارد و راننده مقصر را به بیش از دو سوم حداکثر مجازات درج شده محکوم میکند.
خدمات ما : بهترین وکیل پایه یک در اصفهان | مشاوره تخصصی حقوقی در اصفهان | اعتبار اسنادی | تخلیه ملک | دعاوی خلع ید | دعاوی سرقت | دعاوی الزام به تنظیم سند | ابطال قرارداد بانکی | طلاق توافقی | چک صیادی | تبلیغ علیه نظام