قوانین حقوقی

تخلیه ملک

تخلیه ملک

تخلیه ملک

تخلیه ملک : اقتصاد یکی از اصلی ترین محور های هر جامعه می باشد. زیرا بحران های اقتصادی بر زندگی تک تک افراد حاضر در جامعه تاثیر مستقیم می گذارد. بحران ها و مشکلات اقتصادی باعث ایجاد بروز مشکلات بسیاری می شود. که یکی از ان ها را می توان مشکلات مسکن و املاک در نظر گرفت که با افزایش قیمت رو به رو می شوند. از این رو این مسائل باعث می‌شود مستاجران از تخلیه ی ملک سرباز زنند. صاحب خانه ها در این صورت مجبور به گرفتن دستور تخلیه ی ملک می شوند.  قراردادی که بین موجر و مستاجر نوشته می‌شود یک سند حقوقی محسوب می شود. که در صورت نقض ان توسط هر یک از طرفین قرارداد. طرف دیگر می‌تواند با مراجعه به دستگاه قضایی به صورت قانونی از فرد خاطی شکایت کند.

مالک هر ملکی این حق را دارد که با  انقضای مدت زمان اجاره و یا با بروز برخی تخلفات توسط مستاجر برای تخلیه ملک مسکونی خود دادخواست دهد. در صورت تخلیه نکردن مستاجر ، مالک می‌تواند با مراجعه به یک وکیل ملکی و درخواست کمک از او به راحتی و در مدت زمان کمی دستور تخلیه ی ملک خود را به صورت قانونی بگیرد.

 

برای گرفتن دستور تخلیه ملک باید به کجا مراجعه کنیم ؟

مسئول رسیدگی به این مشکلات شورای حل اختلاف محلی ست که ملک در ان منطقه وجود دارد. وکیل با ارائه ی سند ملک و اصل قرارداد مابین موجر و مستاجر به شورای حل اختلاف درخواست رسیدگی میکند. در صورتی که قرارداد  قانونی و رسمی نوشته شده باشد این امر قابل پیگیری می باشد. در غیر این صورت شورای حل اختلاف نمی تواند دستور تخلیه بدهد و یا حتی رسیدگی به پرونده امکان پذیر نمی باشد. قرارداد های خانگی و شفاهی و غیره ملاک نیستند و قانونی و مورد قبول شورای حل اختلاف نمی باشد.

اقای وکیل آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و کیفری ، برای دریافت مشاوره و رزرو نوبت با ما در ارتباط باشید

 

در چه مواردی می توانیم دستور تخلیه ملک بگیریم؟

دقت داشته باشید که زمانی برای تخلیه ملک مسکونی می‌توان اقدام کرد که:

  • عدم تخلیه ملک با اتمام زمان اجاره که در قرارداد ذکر شده است
  • سه ماه از موعد پرداخت اجاره‌بها بدون اینکه مبلغی از سوی مستاجر به موجر پرداخت شود.
  • استفاده غیر مشروع از ملک مورد اجاره توسط مستاجر یعنی مستاجر، استفاده ای غیر از آن چه در قرارداد ذکر شده باشد از ملک کرده باشد.
  • اجاره دادن ملک مورد اجاره به شخص دیگری توسط مستاجر

بعد از اثبات تحقق یکی از شرایط لازم برای صدور حکم تخلیه، موجر با ارائه مدارک از دادگاه یا شورا درخواست می‌کند و با صدور حکم تا ۲۴ ساعت پس از صادر شدن حکم، مستأجر از آن مطلع می‌شود و حکم تخلیه به او ابلاغ می‌شود. مستأجر ۷۲ ساعت مهلت دارد که ملک اجاره شده را تخلیه کند و نمی‌تواند به حکم اعتراضی کند.

حکم تخلیه زمانی قابل اجرا است که موجر مبلغ ودیعه  که مستاجر به مالک ملک پرداخته را به او بازگرداند و رسید آن به مرکز قضایی تحویل داده شود در غیر این صورت امکان اجرای حکم تخلیه وجود ندارد.

 

قوانین قرارداد و مستجر

یک نکته مهم که نباید فراموش کرد این است که اگر مستاجر با پایان زمان اجاره در ملک باقی بماند با او با توجه به توافقات و مواد قرارداد برخورد می‌شود. ممکن است در قرارداد توافق شده باشد که با انقضای مدت مبلغی به عنوان اجاره بهای پس از انقضا از مستاجر دریافت شود. یا ممکن است با ادامه سکونت مستاجر بدون رضایت موجر مبلغی به عنوان وجه التزام عدم تخلیه عین مستاجره از مستاجر دریافت شود. اگر در قرارداد اجاره در این مورد توافقی وجود نداشته باشد و چیزی پیش‌ بینی نشده باشد فرد غاصب باید اجرت المثل ایام تصرف را بپردازد. محاسبه این مبلغ با نظر کارشناس رسمی دادگستری انجام می‌شود.

برای دریافت مشاوره و دریافت توضیحات بیشتر شما میتوانید از طریق پادکست های حقوقی راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

 

مراجع رسیدگی به درخواست تخلیه

همان‌طور که اشاره شده است اگر ملک استیجاری ، ملک مسکونی باشد مرجع رسیدگی به دعوی تخلیه شورای حل اختلاف است. اما اگر ملک استیجاری، ملک تجاری باشد مرجع ذیصلاح رسیدگی، دادگاه محلی است که ملک در ان قرار دارد.

اگر موجر یا همان صاحب ملک مدارک و مستندات لازم را داشته باشد ، اصولا دریافت حکم تخلیه یک هفته طول می‌کشد اما اگر نیاز باشد که موجر چیزی را اثبات کند ممکن است این مدت زمان  طولانی تر شود.  بعد از صدور دستور تخلیه مستاجر سه روز برای تخلیه فرصت دارد.

شرایط قانونی فرزند خواندگی |

نکات حقوقی خرید خودرو |

 

آیا می توان دستور تخلیه را متوقف کرد؟

در برخی موارد مستاجر می تواند از حکم تخلیه جلوگیری کند به عبارت دیگر در دو حالت امکان توقف دستور تخلیه وجود دارد:

  • مستاجر ثابت کند که قرارداد اجاره را تمدید کرده است
  • مستاجر ادعا کند که سند مورد استفاده توسط مالک اصالت ندارد و موجر برای حکم تخلیه از سندی جعلی استفاده کرده است.

یک نکته مهم که در این رابطه باید به ان دقت کنید این است که به علت فوری بودن دستور تخلیه مستاجر فرصت ندارد. که پیش از اتمام مهلت تخلیه عملیات تخلیه را متوقف کند. در نتیجه برای دادرسی فوری اقدام کند و بدون دادخواست دلایل محکمه پسند و  مستندات و مدارک لازم را به قاضی ارائه کند تا درخواستش مورد بررسی قرار گیرد. توقیف خودرو به علت کشف حجاب

 

هزینه ی گرفتن حکم تخلیه چقدر است؟

هزینه‌ی وکیل ملکی برای گرفتن حکم تخلیه معمولا به صورت  توافقی با توجه به مبلغ مورد مطالبه و ما بین وکیل و موکل خود می باشد. و باید در وکالت نامه ی عقد شده ذکر شود اما اگر توافقی بر سر حق الوکاله نکرده باشید. می توانید طبق تعرفه ی حق الوکاله ی وکلا، حق الزحمه ی وکیل را پرداخت کنید.

لازم به ذکر است که حق الوکاله ی وکیل در پرونده های گرفتن حکم تخلیه یا دستور تخلیه، مبلغ چندانی نمی باشد. اما داشتن وکیل خوب بسیار کار را راحت تر می کند و شما در مدت زمان کمی ، موفق به اخذ حکم و یا دستور تخلیه می شوید.

به جز هزینه ی وکیل ، شما یک هزینه ی دادرسی دارید که باید به دادگاه و یا شورای حل اختلاف پرداخت کنید. که این مبلغ با توجه به موارد و عواملی، توسط مرجع محاسبه می شود.

 

دیگر خدمات ما : بهترین وکیل پایه یک در اصفهان | مشاوره تخصصی حقوقی در اصفهان | اعتبار اسنادی | دعاوی خلع ید | تصادف جرحی | دعاوی سرقت | دعاوی الزام به تنظیم سند | ابطال قرارداد بانکی | طلاق توافقی | چک صیادی | تبلیغ علیه نظام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *